- Locatie
Raadszaal
- Voorzitter
- Diana Dekker
Agendapunten
-
1Opening - 20:00
-
2Publieksrondvraag - 20:05
-
3Vaststellen agenda 26 november 2024 en mededelingen - 20:15
-
4Rondvraag algemeen - 20:20
-
5A-agenda - 20:25
-
5.1
Op 12 maart 2024 heeft de raad besloten om een Gemeentelijk Grondstoffenplan (GGP) op te stellen, met als doel duurzame en efficiënte afvalverwerking te bevorderen. Dit plan stimuleert afvalscheiding en recycling, wat helpt bij kostenbeheersing en het verminderen van milieu-impact. Het uiteindelijke doel is om de toekomstige kostenstijging door het verbranden van restafval te drukken.
De gemeente moet voldoen aan de doelstellingen van het Programma VANG, dat gericht is op het verminderen van restafval en het verhogen van het scheidings- en recyclepercentage. Drie scenario’s zijn ontwikkeld: ‘vier bakken aan huis’, ‘restafval op afstand’ en ‘nascheiden’, elk met zijn eigen voor- en nadelen.
Daarnaast zijn er aanvullende maatregelen voorgesteld, zoals verbetering van luierinzameling en betere inzameling van glas en textiel. Er is veel aandacht geweest voor bewonersparticipatie, met onder andere enquêtes en werk-ateliers. Het GGP zal verder worden uitgewerkt en ter besluitvorming worden voorgelegd op 4 februari 2025, waarna het uitvoeringsprogramma in het derde kwartaal van 2025 start.
Indeling spreektijden:
Per fractie een eerste reactie (pitch): (max.) 3 minuten
Aansluitend debat: (max.) 35 minuten
Reactie college op debat: (max.) 10 minuten
Afronding debat en conclusie advies commissie: (max.) 7 minutenBijlagen
-
6B-agenda - 21:55
-
6.1
In de verordeningen Jeugd en Maatschappelijke Ondersteuning staat hoe in de gemeente wordt bepaald wanneer een inwoner in aanmerking komt voor een (maatwerk)voorziening Jeugd of Wmo. Eens in de zoveel tijd moeten de verordeningen worden aangepast. Beide verordeningen moeten nu worden aangepast door recente uitspraken van de Centrale Raad van Beroep (CRvB). Deze uitspraken gaan onder andere over hoe eigen kracht in de verordening moet komen te staan. ‘’Eigen kracht’ houdt in dat iemand zelf een oplossing kan vinden voor zijn of haar beperking in zelfredzaamheid en wanneer niet. Een goede omschrijving daarvan in de verordeningen is noodzakelijk. Ook zijn er recent uitspraken gedaan over de beoordeling van een aanvraag voor een persoonsgebonden budget (pgb) en over wat onder een algemeen gebruikelijke voorziening wordt verstaan. Deze uitspraken zijn verwerkt in de verordeningen en ook is de nieuwe inkoop van Wonen met Ondersteuning in de verordening Maatschappelijke Ondersteuning verwerkt. In de loop van 2025 zullen de verordeningen opnieuw worden aangepast vanwege de nieuwe inkoopperiode van Jeugd en Wmo.
Bijlagen
-
6.2
Ten behoeve van het bouwen van een woonzorggebouw aan de Reaal- Lageweg te Hoorn (project Bloesem) dient een uitgebreide afwijkingsprocedure gevoerd te worden; het plan valt gelet op de aanvraagdatum onder de Wabo en past niet binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan. In het kader van deze procedure is een ruimtelijke onderbouwing aangeleverd waaruit blijkt dat het plan goed inpasbaar is op de locatie, voldoet aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en voldoet aan een goede ruimtelijke ordening. Het college is bevoegd om de omgevingsvergunning te verlenen en om hogere waarde wegverkeerslawaai vast te stellen. De raad dient ten behoeve van het plan een verklaring van geen bedenkingen af te geven. Zonder deze verklaring kan de omgevingsvergunning niet verleend worden.
Op 24 september 2024 heeft het college besloten om in te stemmen met het aangaan van een anterieure overeenkomst met de ontwikkelaar i.v.m. kostenverhaal en om de gemeenteraad hierover te informeren.Bijlagen
-
6.3
Bijlagen
-
6.4
Het huidige systeem van de toeristische voetgangersbewegwijzering is verouderd. Een uitgebreid (participatief) traject heeft geleid tot een locatie- en verwijzingsstrategie en een ontwerp voor het vernieuwen van de toeristische voetgangersbewegwijzering. Dit bewegwijzeringsplan is gebaseerd op drie pijlers: De basis versterken, verbinden en verleiden, van totaal naar lokaal. Daarmee is een uniek totaalplan ontwikkeld, dat past bij Hoorn. Zo weet de bezoeker duidelijk zijn weg in de stad te vinden en wordt de bezoeker geïnspireerd en verleid om langer in Hoorn te blijven en de stad verder te ontdekken.
Dit voorstel heeft geen financiële gevolgen voor het begrotingsresultaat. Aan de raad wordt gevraagd om hiervoor een krediet voor beschikbaar te stellen dat wordt gedekt uit het budget Toeristische voorzieningen.
Bijlagen
-
7Sluiting - 22:00