Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Gemeenteraad

dinsdag 8 april 2025

19:00 - 23:00
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
J. Nieuwenburg

Agendapunten

  1. 1
    Opening en mededelingen
  2. 2
    Vaststelling van de raadsagenda van 8 april 2025
  3. 3

  4. 4
    Spreekrecht burgers
  5. 5
    Personele besluiten
  6. 5.1

  7. 5.2

  8. 5.3

  9. 5.4

  10. 5.5

  11. 5.6

  12. 6

  13. 7
    Stand van zaken moties en toezeggingen
  14. 8
    A-agenda (Bespreekpunten)
  15. 8.1

    Als onderdeel van de ontwikkeling van de beleidsnota ‘Sportparken 2035’ heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de toekomst van sportpark Julianapark en HVV Hollandia. De situatie van HVV Hollandia, hun plannen en houding vormen een te smalle basis om de vereniging op sportpark Julianapark te behouden. Daarmee is er ook geen reden om in voetbalvelden op Sportpark Julianapark te investeren. In het onderzoek is ook gekeken naar een verhuizing van HVV Hollandia naar sportpark Middelweg, waar HCSV Zwaluwen ’30 is gevestigd. Een gezamenlijke toekomst op sportpark Middelweg is het kansrijke scenario om weer vitaal te worden en sportpark Middelweg vitaal te krijgen. In de brede context van de sportparken in de gemeente, het sportaanbod voor de inwoners en voor de wijken die vallen onder het bedieningsgebied van sportpark Middelweg is dat ook het beste scenario. Daarom wordt voorgesteld HVV Hollandia uiterlijk 2028 naar sportpark Middelweg te verhuizen.

    Bijlagen

  16. 8.2

    Er wordt voorgesteld om de Apv Hoorn op verschillende punten te wijzigen. Zo wordt voorgesteld een artikel toe te voegen waarin ‘happy hours’ bij horecabedrijven worden verboden vanuit het oogpunt van alcoholmatiging. Daarnaast wordt een artikel toegevoegd met een verbod om een openbare plaats als slaapplaats te gebruiken. Het afgelopen jaar zijn hier een aanzienlijk aantal overlastmeldingen over binnen gekomen. Ook wordt een apart hoofdstuk met artikelen toegevoegd waarin de burgemeester in staat wordt gesteld om, waar nodig, een vergunningsplicht in te stellen voor het uitvoeren van specifieke bedrijfsmatige activiteiten. Dit om ondermijnende activiteiten tegen te gaan. Hiermee wordt er uitvoering gegeven aan een toezegging van de West-Friese burgemeesters. Daarnaast wordt voorgesteld om een verbod op weesvoertuigen toe te voegen aan de Apv Hoorn. Tevens is de Model-Apv van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gewijzigd. De Apv Hoorn is gebaseerd op deze Model-Apv, de wijzigingen in de Model-Apv worden overgenomen in de Apv Hoorn.

  17. 9
    B-agenda (Hamerstukken)
  18. 9.1

    In 2022 besloot de gemeenteraad een nieuwe start te maken met de marketing van Hoorn. Sindsdien wordt met jaarlijkse plannen gewerkt. Na het ontwikkelen van een positionering, een marketingconcept, een marketingstrategie en het omzetten van marketingmiddelen conform dit concept is de basis op orde. Het afgelopen jaar zijn de eerste campagnes gedraaid, met positieve resultaten. Ook de resultaten voor de sociale media-kanalen en de website zijn positief. Voorgesteld wordt om deze lijn door te zetten en de komende jaren (2025-2027) te werken met een kaderstellend meerjarenplan. Jaarlijks wordt aanvullend een uitvoeringsplan opgesteld. Voor de uitvoering wordt tot en met 2027 gebruik gemaakt van het gereserveerde budget in de meerjarenbegroting.

  19. 9.2

    Eind 2023 is een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor de locatie Nieuwe Steen 6 in Hoorn. De aanvraag omvat het realiseren van 81 appartementen, parkeervoorzieningen en 2 commerciële ruimtes. Tevens wordt een nieuw fiets- en voetgangerspad gerealiseerd tussen de locatie Nieuwe Steen 6 en Nieuwe Steen 8. Uit de aangeleverde ruimtelijke onderbouwing blijkt dat het plan goed inpasbaar is op deze locatie en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Omdat het plan niet past binnen de huidige stedenbouwkundige-en ruimtelijke structuur, moet door de raad een verklaring van geen bedenkingen worden afgegeven. Deze verklaring is nodig zodat het college de benodigde omgevingsvergunning kan verlenen. Met de aanvrager is eerder een anterieure overeenkomst gesloten voor onder meer het kostenverhaal.
    Vanuit milieuwetgeving is voorts bepaald dat er een besluit moet worden genomen over de noodzaak van een MER als er sprake is van een stedelijk ontwikkelingsproject.

  20. 10
    Vragen raadsleden
  21. 11
    C-agenda (Wilde moties)
  22. 12
    Sluiting